Jeugdbegeleiding op locatie gestart

IC Thuiszorg heeft haar diensten binnen de Jeugdzorg uitgebreid met dagopvang voor jongens met een LVB indicatie. De doelgroep bestaat vooral uit jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die te maken hebben met autisme, adhd en/of daaraan verwante problemen.
Wij boden al ambulante begeleiding naar cliënten, dit vanuit de gedachte dat wanneer je mentaal goed in je vel steekt je ook lichamelijk meer aan kan.

Maar we merkten ook dat er een (groeiende) vraag is voor opvang op locatie. Daar is op vrijdag 11 november mee gestart. Twee dagen in de week, op woensdag en vrijdag, is er opvang en begeleiding voor jongeren op onze locatie in Badhoevedorp.
De eerste dag was een succes, deelnemende jongeren en de begeleiders zijn enthousiast over hoe die eerste dag verlopen is.

Uitgangspunt van onze Ambulant Therapeut is het in balans brengen van emotie en handelen. Het “probleem” is niet iets wat altijd opgelost kan worden maar je kunt wel leren hoe er mee om te gaan. Bij de therapie kunnen de jongeren zich creatief uiten via tekenen, schilderen, etc. Daarnaast is er de 1-op-1 begeleiding, dit in de vorm van een persoonlijk gesprek en persoonlijke aansturing bij de dagelijkse praktijk. Vanaf het op tijd opstaan tot en met een seintje te geven om het huiswerk maken.

Met het starten van de dagopvang heeft IC Thuiszorg nu een totaalpakket te bieden aan jongeren die dreigen tussen wal en schip te belanden. Samen werken we aan meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen bij deze jongeren. Op deze manier ook ontzorgen voor zowel jongeren alsook de ouders.

Meer weten? Binnenkort meer informatie beschikbaar op onze website, zie hiervoor de pagina Jeugdbegeleiding.