Cursusdag Mic key button bij IC Thuiszorg

Op 10 december heeft een deel van het zorgteam van IC Thuiszorg deelgenomen aan de cursus mic key. Deze cursus werd verzorgd door “Zorg voor leren” op de locatie van IC Thuiszorg in Badhoevedorp.
Het was een geslaagde middag waarbij kennis van en handelingen rondom het vervangen van een mic key button eigen werd gemaakt. De sfeer was gezellig te noemen, zo gezellig dat cursisten soms moeite hadden om bij de les te blijven.

 

icthuiszorg_mickey_handeling
icthuiszorg_mickey_handelingb
icthuiszorg_mickey_dummy

Op zo een moment merk je de saamhorigheid en collegialiteit die hoog in het vaandel staan bij IC Thuiszorg. Tijdens de cursus hielpen de cursisten ook elkaar om de handelingen bij het vervangen volgens protocol te doen. Duidelijk werd dat het team zowel in de dagelijkse praktijk alsook bij deze cursus als team functioneert.

Het management van IC Thuiszorg is dan ook trots op zijn mensen. Als je er zo voor elkaar bent is dat ook een teken dat je er voor je cliënten klaar staat!
De cursus waarbij iedereen met succes de handelingen verrichtte werd feestelijk afgesloten met een traktatie in de vorm van gebak wat iedereen, inclusief de cursusleidster, zich goed liet smaken.

icthuiszorg_mickey_traktatie

Mic-key button, wat is dat eigenlijk?

De Mic-Key Button is ter vervanging van een PEG-sonde of button. Dit is een voedingssonde die door de buikwand gaat en waarmee voeding en, indien gewenst, medicatie, rechtstreeks naar de maag of darm gebracht kan worden.

De Mic-key button moet regelmatig vervangen worden om verstopping en problemen rond hygiene te voorkomen.
Meer informatie over deze voedingssonde kunt u lezen op de website maagdarmstoornis.nl, klik hier voor de website.

icthuiszorg_mickey_materiaal