Skip to content
Home

Ongecontracteerde zorg zonder extra kosten

IC Thuiszorg is een niet gecontracteerde thuiszorginstelling. Dit betekent dat wij geen contact hebben met een zorgverzekeraar. We hopen dit wel in de toekomst te kunnen realiseren. Maar wat betekent dit nou eigenlijk voor u als cliënt?

Kort en bondig, niets!

Wij leveren thuiszorg volgens de landelijke richtlijnen en wet- en regelgeving. U bent bij ons verzekerd van kwaliteit en veiligheid bij geleverde zorg. IC Thuiszorg is HKZ-gecertificeerd en daarmee conformeren wij ons aan landelijk bepaalde regels wat betreft de werkwijze naar zowel cliënten toe alsook binnen onze eigen organisatie.

Wat is dan het nadeel van ongecontracteerde zorg?

De geleverde zorg wordt niet volledig vergoed. Per zorgverzekeraar kan dit verschillen hoeveel er gekort wordt en het is ook mede afhankelijk van hoe u verzekerd bent.
Zie voor een nadere uitleg het artikel Vergoeding niet-gecontracteerde zorg: wat betekent het? op de website van zorgwijzer.nl
De korting die de zorgverzekeraar toepast wordt door IC Thuiszorg NIET doorberekend naar de cliënt. Met andere woorden, u zult nooit zelf bij hoeven te betalen.

Is er dan helemaal geen verschil?

Omdat wij niet gecontracteerd zijn mogen wij niet rechtstreeks factureren naar uw zorgverzekeraar. Het traject gaat als volgt:

  1. U ontvangt van ons een factuur
  2. Deze kan door u ingediend worden bij de zorgverzekeraar. Dit kan door de factuur online in te dienen of de factuur wordt per post verstuurd.
  3. U ontvangt het bedrag op uw eigen bankrekening.
  4. U stort het ontvangen bedrag op de rekening van IC Thuiszorg.

Daarbij nogmaals de verzekering dat wij geen extra kosten in rekening brengen, u zult daarom nooit vanuit uw prive-geld hoeven bij te betalen.

Thuiszorg nodig?

Wilt u of uzelf of een familielid aanmelden voor thuiszorg, klik dan op de knop hieronder om het formulier in te vullen. Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Meer informatie of een eerste kennismaking?

U wilt meer weten of wat meer duidelijkheid hebben? Geen probleem, we praten u graag en vrijblijvend bij.