Skip to content

Ontwikkelingen op de voet volgen

Elke vorm van zorg leveren wij met betrouwbare partners, werknemers en zzp’ers. Wanneer je complexe thuiszorg biedt ga je ook een verplichting aan, naar cliënten en naar jezelf als thuiszorgorganisatie. IC Thuiszorg neemt daarom scholing en nascholing zeer serieus, volgt de laatste ontwikkelingen zodat haar thuiszorg op topniveau is en blijft.

Daarnaast is er ook een samenwerking met diverse partijen om een goed functionerend backoffice te garanderen. Dit maakt dat IC Thuiszorg een goede partij is en blijft, of het nu gaat om zorgvragers, verwijzers of zorgverleners.

IC Thuiszorg is aangesloten bij branchevereniging SPOT

IC Thuiszorg biedt voornamelijk zorg in de vorm van huishoudelijke hulp en individuele begeleiding, verzorging en (wijk)verpleging. Wij bieden ook palliatieve zorg en werken met een verpleegkundig specialistisch team bij cliënten met een complexe zorgvraag.

Via de branchevereniging SPOT wordt IC Thuiszorg onder andere

  • op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen de thuiszorg;
  • via SPOT een centraal punt heeft voor het inwinnen van advies bij samenwerkende juristen, fiscalisten, etc.;
  • terecht kan voor CAO gerelateerde vragen bij de CAO helpdesk;
  • medewerkers er terecht kunnen voor trainingen en e-learnings.

Om de bekwaamheidscriteria op peil te houden zijn medewerkers (zorgverleners) van IC Thuiszorg verplicht recente bijscholingen te volgen. Bij gespecialiseerde zorgvragen worden de zorgverleners van IC Thuiszorg bijgeschoold en intern getraind.

De zorgverleners van IC Thuiszorg worden regelmatig aangemeld bij de deskundigheids-bijeenkomsten of -trainingen van diverse verenigingen.

IC Thuiszorg is lid of doneert aan onderstaande verenigingen om verder onderzoek en verbeteringen te stimuleren.

Deelnemer POINT

IC Thuiszorg is deelnemer bij POINT. Hét digitale samenwerkingsplatform voor verwijzingen, transfers en zorgoverdrachten binnen regionale Netwerkzorg.

Aangesloten verwijzers kunnen in een veilige digitale omgeving gegevens uitwisselen zodat IC Thuiszorg snel kan schakelen bij aanmelding en het inroosteren van medewerkers!

S-BB erkend leerbedrijf

IC Thuiszorg is een erkend leerbedrijf van S-BB en uitgekozen om praktijkopleidingen te verzorgen voor zij-instromers van het UWV en stagiaires van het ROC vanaf niveau helpende/2 tot verpleegkundige.