Skip to content

Seniorenclub dbNieuweMeer Licht verward en/of vereenzamend

Seniorenclub dbNieuweMeer biedt een plek om mensen samen te brengen, activiteiten aan te bieden en om eenzaamheid tegen te gaan. Er wordt een verscheidenheid aan activiteiten aangeboden; van koffie drinken, tot spellen doen, muziek, reminiscentie en creatieve bezigheden. We kunnen ons programma aanpassen aan de vraag van de cliënten. We bieden een programma aan dat aan de hand van de seizoenen en jaarlijkse gebeurtenissen activiteiten aanbied, zodat men verbonden blijft met de actualiteit.

Voor wie?

Ouderen die vergeetachtig of licht verward zijn. Daarnaast zijn ouderen die behoefte hebben aan meer sociaal contact ook van harte welkom. Mocht de ruimte het aantal deelnemers niet meer aankunnen, geven wij dit tijdig aan. Ouderen met een officiële indicatie kunnen standaard terecht. Heeft u last van vereenzaming en dreigt er depressiviteit?  Overleg dan met uw (huis-)arts of deelname voor u een oplossing biedt. Met een “verwijzing” van uw arts kan deelname vergoed worden.

Vanzelfsprekend kunt u het ook zelf betalen, kosten zijn al naar gelang de hoeveelheid uren dat u aanwezig wil zijn. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij IC Thuiszorg.

Meerwaarde

  • Er wordt een plek aangeboden waar ouderen aangepast aan hun interesses activiteiten aangeboden krijgen.
  • Op deze plek is professionele begeleiding en verzorging aanwezig.
  • De plek is aangepast aan minder valide ouderen.
  • Het is een plek om vereenzaming en achteruitgang van functioneren tegen te gaan door een stimulans van sociale contacten en bezigheden aan te bieden.
  • Vervoer van en naar de seniorenclub wordt vaak vergoed door de verzekeraar. Dit moet wel vooraf gecontroleerd worden of dit bij uw verzekeraar wel het geval is.
  • Het is een veilige plek met persoonlijke aandacht en oog voor de cliënt.

Per wanneer?

  • locatie: Nieuwemeerdijk 294, Badhoevedorp
  • startdatum: wordt bekendgemaakt op deze website. Hierbij zijn wij afhankelijk van besluitvorming bij de gemeente Haarlemmermeer.

Meer informatie of een eerste kennismaking?

U wilt meer weten of wat meer duidelijkheid hebben? Geen probleem, we praten u graag en vrijblijvend bij.