IC Thuiszorg naar zorgbeurs Zorg&ICT 2023

De ontwikkelingen op zorggebied gaan snel. Vooral de technologie rondom e-health zijn bijna niet meer bij te houden.
Om die reden hebben een aantal medewerkers de zorgbeurs Zorg&ICT bezocht en ter plekke kennis genomen wat er mogelijk is en of het past binnen onze visie bij zorgverlening.

Dit jaar werd er vooral gekoerst op de ontwikkelingen binnen AI (artificiële intelligentie) en wij waren geïnteresseerd in welke mate dit toegepast zou kunnen worden en vooral, of het in het belang is van onze cliënten.

Op de beurs bleek dat een en ander nog in de kinderschoenen staat. Verdere ontwikkelingen blijven wij volgen maar bij alles staat bij ons de cliënt centraal.
De toepassingen die geboden worden zijn vooral bedoeld om zaken efficiënter te laten verlopen. Dit was in een aantal gevallen een voordeel bij administratieve werkzaamheden, wat in de toekomst interessant kan zijn.

Daarnaast zijn er echter ook ontwikkelingen waarbij zorgmedewerkers niet of minder ingezet hoeven te worden. Daar zetten wij onze vraagtekens bij, het menselijk contact is een wezenlijk onderdeel van de zorg!

Al met al was het een nuttig bezoek waardoor wij ook onze ambities konden spiegelen met de nieuwste ontwikkelingen. Genoeg om over na te denken bij het beheersbaar houden van de toenemende vraag voor steeds complexere zorg thuis.